Marius Dragomir
Logo Dragomir
Home     Bio     Discografie     Aparitii     Poze     Media     Contact
Romana   English   Deutsch  

Intr-o zi, cam sa fi fost pe la amiaza, din strada Maternitatii, la un geam de la etaj se auzea un strigat ascutit si totusi dulce al unui copil de abia nascut. Acesta era, Marius Gelu Dragomir, un omulet care avea sa parcurga drumul lung al vietii si maturitatii. Frumoasa primavara era! 19 aprilie 69 cand bobocii stateau sa plezneasca de viata.


Patru ani mai tarziu, cine stia ca micul copilas blondut cu carlionti avea sa faca primul pas spre consacrarea ce il astepta, Festivalul "Lira de Aur", avea sa ii aduca primul premiu, interpretand la vioara "Balada lui Ciprian Porumbescu". Se pare ca tanarul a ales calea pe care avea sa o urmeze.

Parintii l-au sustinut, si dealungul timpului Marius Gelu Dragomir, cu ambitia si talentul pe care i le daduse Dumnezeu, reuseste ca in toamna anului 1989 la Festivalul National de interpretare si creatie "Mamaia" - Marius sa obtina locul Intai, interpretand atat vocal si instrumental. Avea sa devina repede faimos pentru prestarile originale, atat componistice cat si instrumentale pe care criticii de arta si nu numai, aveau sa le expuna in mass-media. Tot atunci, in acelasi an obtine premiul "Steaua fara nume", un concurs national de mare nivel profesional. Se poate spune ca la vremea aceea, printre alte premii pe care Marius Gelu Dragomir le-a obtinut, cariera lui se afla intr-o mare ascensiune.

1990, Italia, momente de desfatare profesionala si imaginativa pe care Marius G.Dragomir le-a trait la maxim, cunoscand si lucrand cu nume de marca ale momentului de atunci.

Persoane de la care Marius avea sa invete tehnica mixajului audio-video, regizorat ca si alte tehnici pe care le mai studiase el dar intr-o forma mai empirica, la Televiziunea Nationala.

Primul sau album Voice of Nature - 1992-a trezit curiozitatea publicului pentru un gen nou adus pe piata romaneasca, muzica electronica progresiva. Din nou Marius uimeste cu flexibilitatea sa in materie. Ce sa mai spunem, ca uitasem sa va relatez de cele unsprezece instrumente muzicale pe care Marius le-a studiat, cum ar fi: vioara, pianul, trompeta, naiul, percutii, muzicuta, chitara, contrabas, cimpoi, fluiere, dramba, si se pare ca sunt de fapt mai multe.

Sa amintim ca Marius G. Dagomir a fost si este un rapsod al cantecului popular romanesc, un iubitor al naturii si al genei spirituale universale.


1993, albumul "MAGICIANUL", se bucura de o lansare de exceptie la prestigiosul magazin MUZICA din Bucuresti, unde vin sa il sustina si sa interpreteze in cadrul unui spectacol inedit, cele mai sonore nume ale muzicii pop contemporane. Criticile sunt exceptionale, Marius G. Dragomir mai urca o treapta.

Nu mai vorbim de aparitiile radio-tv unde Marius este invitat in primetime.

A avut numeroase colaborari cu firme de publicitate, radio si tv, fiind realizatorul unor momente muzicale si chiar integrale cum ar fi, "Bariera", film, unde Marius a realizat coloana sonora.

1995-1996, Marius G. Dragomir sparge canoanele stilistice ale muzicii pop romanesti, venind pe piata cu noutatea de care romanii si nu numai, aveau nevoie-stilul KASHAY sau ETNO-POP.

Vanzarile ating cote nemiintalnite de 50 de ani, peste 1.800.000 de exemplare vandute numai in Romania, mass-media tine numele cantautorului pe primele pagini ale ziarelor si revistelor, este invitat la emisiunile tv si radio cu cea mai mare audienta unde el insusi sparge recordurile. Acesta este albumul pe care lumea si-l dorea de mult timp PARTY IN TRANSILVANIA!

Nu trebuie sa va mai spun ce a urmat,...dar totusi: 16 albume cu real succes la public, vanzari de peste 3.000.000 de unitati, premii de toate felurile dintre care amintim, ACTUALITATEA MUZICALA-RECORD DE POPULARITATE, DISCUL DE AUR, PREMIUL PENTRU CEL MAI PROLIFIC ARTIST AL ANULUI, PREMII SPECIALE DIN PARTEA CASELOR DE DISCURI, PREMIUL PENTRU INTREAGA CARIERA, DIPLOME JUBILIARE, si ar mai fi multe de adaugat. Ar treui sa amintim si cateva titluri ale albumelor care au sustinut succesul pe piata muzicala: HAPPY BIRTHDAY, DRACULA!, CANTA ROMANE, SEX ON THE BEACH, ONE MORE PARTY, MUSTAFA, DA-MA MAMA DUPA GYURI, CINE OARE, SUFLET DE ROMAN, KASHAY ROMANUL, E.T.C. E clar ca succesul lui a fost, este si va fi rasunator pentru ca, Marius G. Dragomir are un motto, CREDINTA IN REUSITA SI IN DUMNEZEU, TINE LOC DE GENIU!     Putini sunt cei care stiu ca Marius Dragomir se imparte intre doua mari iubiri: pictura si muzica, atunci cand nu da cate un "Party in Transilvania". Pasiunea pentru pictura si-a descoperit-o in vremea copilariei; mai tarziu Marius incondeia oua, cu ocazia sarbatorilor de Paste pe vremea era elev la Scoala Populara de Arta. Treptat, Marius a reusit sa isi dezvolte aceasta aptitudine, realizand atat tablouri in ulei, cat si grafica. Temele preferate ale artistului sunt cele cu mesaje adanc spirituale, cele religioase si cele care infatiseaza scene de vanatoare si portretele. Operele sale au atat de multa cautare incat solistul a vandut un tablou cu 3.000 de euro in Italia si nu numai. De altfel, artistul si-a decorat multi pereti ai locuintei sale cu propriile lucrari. "Arta este un cadou in care gasesti de fiecare data o alta surpriza. Este ecoul sufletului meu, un mod de a ma relaxa si de a-mi scoate la iveala alte valente artistice", a spus Marius.    Autoportret - 1986      Lonely king - 1988                                  Grafica - 1994 - Prometeu      Grafica murala - 2006 - Cavalerul Templier                                Grafica - 1994 - Caravan      Grafica murala - 2006 - Maica cu pruncul     Grafica murala - 2006 - Lupta la Castel      Jesus Aparition - 1994                            Medieval war - 2004      Vanatoarea - 2004     Pictor pictand - 2004      Reflection - 1995      Schite - The monk - 1994      Time distorsion - 1994           Viziuni din Astral - 1995      Viziuni din Astral 1 - 1995     

© Copyright Marius Dragomir. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii
Powered by DecSOFT